fbpx

Miisun terveiset ja Aulin opetus – 02/24

Rakkaat Power Prayer -työn ystävät!

Olen juuri ollut herätyskeskuksessa Englannissa, Leicesterissä Chroma Churchissä johtajille järjestetyssä konferenssissa. Opettajina olivat seurakunnan johtavat pastorit Steve ja Juliet Barber sekä Paul ja Sue Manwaring.

Konferenssin ylistys vapautti huikean Jumalan ilmapiirin, jossa monet saivat ottaa rukousta vastaan ja parantua sekä jättää vanhat taakkansa Jumalalle. Saimme nauttia todella hyvästä opetuksesta johtajuudesta, sen tuomista haasteista sekä Jumalan vastauksista niihin.

Kaikki opettajat jakoivat vapaasti omista kokemuksistaan ja Chroma Churchin johtajat kertoivat, kuinka he ovat organisoineet jatkuvasti kasvavan seurakuntansa. Chroma Churchillä on vahva painotus evankelioinnissa, ylistyksessä ja palvonnassa sekä opetuslapseuttamisessa. Viime vuonna oli vajaa 400 ihmistä tullut uskoon. Tänä vuonna he rukoilivat 1000 uutta ihmistä uskoon paikkakunnallaan.

Olimme tiiminä palvelemassa myös All Nations seurakunnassa Bedfordissa, jossa meidät otettiin todella rakkaudellisesti vastaan. Seurakunnassa on jäseniä vajaasta 50 eri maasta. Sain jakaa Jumalan äänen kuulemisesta ja rukoilla ihmisten kanssa. Tiimissämme oleva Joonas Mähönen saarnasi liiton merkityksestä Raamatussa ja kaikki rukoilimme ja profetoimme seurakunnalle.

On ihmeellistä, miten ilmapiiri Englannissa tuntuu olevan niin avoin evankeliumille. Oli helppo kohdata ihmisiä ja kertoa heille Jeesuksesta. Saimme rukoilla heidän puolestaan ja jakaa tiedon sanoja. Sitä myös teimme, missä ikinä kuljimmekin. Bedfordissa suunniteltiin toukokuussa toteutettavaa suurta evankeliointikampanjaa yhteistyössä neljän eri seurakunnan kesken. Meitä pyydettiin mukaan myös tähän tiimitapaamiseen ja saimme rukoilla ja antaa myös omia ehdotuksiamme kampanjaan.

Chroma Churchissä saimme useita rohkaisevia palautteita profetioistamme ja niiden merkityksestä ihmisten elämässä edellisiltä vierailukerroiltamme. Itseäni kosketti erään nuoren naisen Hannan kohtaaminen. Hän kertoi, että olin rukoillut hänen puolestaan ja kehottanut häntä jäämään juuri tähän seurakuntaan, koska siellä hän tulisi saamaan paljon rukousvastauksia. Hän sanoi, että juuri sen takia hän oli nykyään seurakunnan jäsen ja rukousvastauksia oli tullut paljon. Kiitos Jumalalle! On ihmeellistä, että vaikka olimme vain vierailijoita, oli tiimillämme jo nyt merkitystä seurakuntalaisten elämään. Monet tervehtivätkin meitä vanhoina tuttuina ja itse koin, että oli kuin olisin tullut kotiin.

Miksi käyn näissä eri herätyskohteissa ympäri maailmaa? Ensinnäkin koska Pyhä Henki selvästi pyytää. Hän haluaa näyttää, mitä on tekemässä ympäri maailmaa ja Hän myös varustaa meitä. Näissä paikoissa näemme, mitä Jumala haluaa tuoda myös Suomeen. Hän parantaa, vahvistaa ja muuttaa meitä ja sitä kautta vaikuttaa myös Suomen hengellisellä kentällä.

Minulle henkilökohtaisesti tärkeitä asioita on Jeesus-keskeisyys, sisäinen kasvu parannuksen tekemisen ja parantumisen kautta, ylistys ja palvonta sekä Raamatun mukainen opetus. Nämä ovat olleet myös keskeisiä teemoja paikoissa, joissa olen vieraillut. Näitä haluan myös omalta osaltani jakaa sillä ymmärryksellä ja viisaudella, jota Herralta olen saanut. Kaikki kunnia siitä tulkoon Jeesukselle.

Siunattua kevättä juuri sinulle! Olet taivaalliselle Isällemme tärkeä ihminen.

Miisu

Opetus – Auli Liljalahti

Jumala on minun puolellani

Mitä me siis tähän sanomme? Jos Jumala on meidän puolellamme, kuka voi olla meitä vastaan? (Room. 8:31)

Tunteeko sydämesi Jumalan, joka on sinun puolellasi? Minun sydämeni ei ole aina tätä ymmärtänyt.

Tulin uskoon 26-vuotiaana. Sydämeeni tuli ilo ja rauha, mutta samalla jossain syvällä sydämeni sopukoissa asui pelko ja epäilys, kelpaanko? Vihaako Jumala minua? Jeesus on minut hyväksynyt, mutta entäs se Jumala? Muistan ajan, kun ajattelin: ”Voi kauheaa, Jumala tietää kaiken, miten olen elänyt.” Mutta tänä päivänä ajatukseni on: ”Voi ihanaa, Jumala tietää kaiken, miten olen elänyt.”

Muistan, kun kerran Raamattua lukiessa mietiskelin Jeesuksen sanoja ”Te saatte puolustajan; minä lähetän hänet Isän luota. Hän, Totuuden Henki, lähtee Isän luota ja todistaa minusta.” (Joh. 15:26)

Pyhä Henki todistaa Jeesuksesta eli kertoo, millainen Jeesus on. Ja samalla mieleeni tuli ajatus, että Jeesus on ainoa, joka todella tietää millainen Jumala on. ”Kaiken on Isäni antanut minun haltuuni. Poikaa ei tunne kukaan muu kuin Isä eikä Isää kukaan muu kuin Poika ja se, jolle Poika tahtoo hänet ilmoittaa.” (Matt. 11:27)

Mieleeni muodostui kuva ketjusta. Pyhä Henki opettaa minut tuntemaan Jeesuksen ja Jeesus opettaa minut tuntemaan Isän. Ja sydämestäni nousi rukous ”Jeesus, esittele minut Isälle ja Isä minulle”.

Nyt vuosien jälkeen voin sanoa, että juuri näin Jeesus on tehnyt. Jumalasta on tullut minulle Isä, turvallinen Isä. Joku, johon voin aina luotta, jonka syliin voin aina mennä.

Miten siis on, tunteeko sydämesi Jumalan, joka on sinun puolellasi? Jätän sinulle tämän saman rukouksen ”Jeesus, esittele minut Isälle ja Isä minulle” ja iloitsen jo nyt siitä, miten ihanasti Jeesus tulee vastaamaan rukoukseesi. Löytäköön sydämesi saman turvallisen Jumalan kuin minun sydämeni on löytänyt, Isän, jonka syliin voi aina mennä.

Ja tämä on se sanoma, jonka olemme häneltä kuulleet ja jonka me teille julistamme: että Jumala on valkeus ja ettei hänessä ole mitään pimeyttä. 1. Joh. 1:5

Sinua siunaten!

Auli

Power Prayer ry rukousjohtaja

keyboard_arrow_up