fbpx

Leiriterveiset ja Miisun opetus 08/2023

Terveisiä leiriltä!

Power Prayer- leiri pidettiin 2.-6.8. Enä-Sepän kristillisessä leirikeskuksessa Vihdissä. Kaikkiaan osallistujia oli 30 eri puolilta Suomea. Leirillä korostui Kristuksen ruumiin yhteys ja jano olla Jeesuksen lähellä sekä oppia Hänestä jotain uutta.

Ilo, joka välittyi osallistujista yhteyden vallitessa, oli käsinkosketeltavaa. Jumalan ihmeitä näkyi osallistujien elämässä. Jeesus vaikutti eri tehtävien ja ihmisten kautta, lohduttaen, eheyttäen ja rakastaen. Ihmiset saivat uutta ilmestystä Jeesuksesta ja Hänen rakkaudestaan, kuulivat Jumalan puhetta ja olivat ihmeissään, miten Jumala käytti heitä. Moni vapautui peloista ja ahdistuksista, yhdellä aktivoitui kielillä puhumisen lahja, toinen sai henkien erottamisen lahjan ja kolmas vapautui pahoista hengistä. Muutama osallistuja koki taloudellisen ihmeen, joka mahdollisti leirille pääsemisen. Paljon ihania ihmeitä tapahtui, mitä tässä ei mainittu.

Oma kokemukseni leiriltä, näiden yllämainittujen lisäksi, muodostui sisäisestä hiljaisuudesta ja levosta Jeesuksen kanssa. Jeesus näytti minulle konkreettisesti, mitä tarkoittaa olla intiimisti lähellä Häntä. Kuinka levollista siitä käsin on tehdä työtä Hänen kanssaan! Nämä oivallukset tahdon juurruttaa tiiviisti arkielämääni, jotta voisin kulkea Jeesuksen kanssa levosta käsin.

Leirillä Jeesuksen läsnäolo syventyi päivä päivältä. Olen erittäin kiitollinen siitä, että päätin olla leirillä täydet 5 päivää, mahdollisuuksia osallistumiselle kun oli yhdestä päivästä viiteen.

Sydämelleni nousi raamatunkohta, jonka haluan jakaa teille vielä rohkaisuksi:

”Ja vanhurskauden hedelmänä on oleva rauha.
Siitä kasvaa levollinen luottamus, turvallisuus,
jokakestää iäti.”
Jesaja 32:17

 

Kiitos Jeesus!

Siunaavin tervisin,
Vilhelmiina
Koulutuskoordinaattori

 

Profeetallisen sanan tärkeys

19 Ja sitä lujempi on meille nyt profeetallinen sana, ja te teette hyvin, jos otatte siitä vaarin, niinkuin pimeässä paikassa loistavasta lampusta, kunnes päivä valkenee ja kointähti koittaa teidän sydämissänne.

20 Ja tietäkää ennen kaikkea se, ettei yksikään Raamatun profetia ole kenenkään omin neuvoin selitettävissä;

21 sillä ei koskaan ole mitään profetiaa tuotu esiin ihmisen tahdosta, vaan Pyhän Hengen johtamina ihmiset ovat puhuneet sen, minkä saivat Jumalalta.

2. Piet. 1:19-20

 

Yllä oleva raamatunkohta kiinnittää huomiomme profeetalliseen sanaan, sen voimavaikutuksiin ja siihen, mistä se on lähtöisin. Huomaa, että jokainen Jumalan profetia on aina lähtöisin hänestä. Ensimmäisessä korinttilaiskirjeessä 14:5 Paavali toivoo, että kaikki profetoisivat ja pitäisivät sitä tärkeänä armolahjana, koska se rakentaa seurakuntaa. Hän opettaa myös, että meidän ei tulisi halveksua profetoimista (1. Tess. 5:20).

Profetoiminen ja Jumalan äänen kuuleminen on Jumalalle todella tärkeää. Jumala haluaa, että sinä kuulet hänen äänensä ja myös anot runsaasti armolahjoja (1. Kor. 14:12). Saman luvun jakeessa 39 Jumala pyytää Paavalin kautta, että emme estäisi profetoimista ja pyytää vielä harrastamaan profetointia ja toisessa kohdassa kehottaa kuitenkin arvioimaan kaikki.

Kaikesta tästä näemme Jumalan asenteen profetointia kohtaan. Hän haluaa rakastaa meitä profeetallisen sanan kautta ja antaa meille toivon sanan, josta voimme pitää kiinni kunnes profetia toteutuu elämässämme. Älä anna siis omien pettymystesi profetioiden suhteen torjua sydämessäsi Jumalan sinulle lähettämää toivon sanaa. Sen sijaan puhdista sydämesi rukoushetkissäsi Jumalan edessä, jotta voit ottaa Hänen rakkauttaan vastaan myös profetioiden kautta. Muista kuitenkin aina arvioida annettu profetia. Se on sinun vastuullasi. Ota vastaan vain se hyvä, mikä Herrasta tulee.

Johanneksen evankeliumista luvusta 10 voimme nähdä, kuinka Jeesus puhuu jokaiselle omalle lampaalleen, tavalla tai toisella. Joillakin on myös erityinen profetoimisen lahja ja jotkut ovat profeettoja. Jokainen meistä voi kuitenkin kuulla Jumalan äänen. Se voi olla pieni hiljainen ajatus sydämessäsi tai ehkä voit nähdä hengen silmilläsi kuvan mielessäsi, sinulle voi tulla mieleen ylistyslaulu tai virsi. Jotkut ilmaisevat profetioita Pyhän Hengen inspiroimana taiteiden kautta tai puhutun saarnan kautta. Jotkut saavat unia tai enkelinäkyjä. Voit myös kokea rukoillessasi Pyhän Hengen tunteita, kuten rakkautta, turvallisuutta, lepoa jne. Pyhän Hengen tunteet ovat eri asia kuin inhimilliset tunteet, jotka Raamatun mukaan ovat pettäväisiä.

Pyhä Henki on sitoutunut opettamaan sinua armolahjojensa käytössä, sillä Hänen lahjojaanhan ne ovat. Hän käyttää niitä sinun kauttasi. Mitä enemmän suostut toimimaan Pyhän Hengen ohjauksessa ja annat armolahjoille tilaa ja käytät niitä, sitä enemmän ne kasvavat ja saat lisää uusia, Pyhän Hengen tahdon mukaisesti. Pyhä Henki päättää, millaisia lahjoja Hän kullekin antaa, mutta sinä voit kuitenkin anoa niitä runsaasti.

Toivotan sinulle jännittäviä ja Jumalan rakkauden täyteisiä hetkiä anoessasi runsaasti armolahjoja seurakunnan ja itsesi rakennukseksi ja muista, Hän se on, joka sen tekee!

Kaikki kunnia kuuluu sinulle, rakas Jeesus!

 

Siunattua syksyä sinulle Jumalan rakas!

Miisu

keyboard_arrow_up