fbpx

Miksi kannattaa kulkea Pyhän Hengen johdossa joka päivä!

Monet ihmeet elämässäni liittyvät Pyhän Hengen äänen kuulemiseen. Se, että suostumme olemaan kuulolla ja tekemään Jumalan kehotuksen mukaan myös keskellä arkea, ovat opettaneet minut luottamaan rakastavaan Isään, Jeesukseen ja Pyhään Henkeen. Olen oppinut tuntemaan Jumalaa, joka välittää.

Olen oppinut tuntemaan Jumalaa, joka välittää.

Kun nuorin lapseni Samuli oli vajaa kaksi vuotta vanha, oli hänellä monta kertaa hankala kurkunpäätulehdus. Tulehdus meni joka kerta niin pahaksi, että jouduimme lähtemään Lastenklinikalle saamaan ”hengitysapua”, kun omat kotikonstit eivät enää riittäneet. Oli liikuttavaa, miten pieni poikani itse kerran sanoi, että mennään jo sinne sairaalaan, kun hengitys ei enää itse tahtonut kulkea. Samuli itsekin oli jo tottunut näihin sairaalareissuihin, vaikka ensimmäisillä kerroilla ei millään halunnut mennä niihin. Sieltä kun apu kuitenkin aina tuli.

Erään kerran taas, kun mieheni lähti keskellä yötä kuljettamaan Samulia Lastenklinikalle päivystykseen ja minä jäin muiden lasten kanssa kotiin, herätti Jumala minut keskellä yötä ja näytti minulle näyn. Tässä näyssä auto ajoi Mechelininkatua pitkin ja sivukadulta tuli vauhdilla toinen auto, joka törmäsi toisen Mechelininkadulla ajavan auton kylkeen. Pyhä Henki pyysi minua rukoilemaan, että tätä kolaria ei tapahtuisi. Minä rukoilin ja nukahdin uudestaan.

Aamulla, kun juttelimme mieheni kanssa, hän kertoi miten vältti täpärästi kolarin, kun ajoi Mechelininkatua pitkin kotiin. Toinen auto oli tullut vauhdilla sivukadulta, mutta viime tingassa kolari saatiin vältettyä. Kerroin hänelle miten Jumala oli herättänyt minut ja pyytänyt rukoilemaan. Jumalan huolenpito teki meihin todella vaikutuksen.

Kun Jumalan kehotus rukoilla tuli, en ollut mitenkään erityisen ”pyhässä tilassa”, rukouksessa tai raamatunluvussa.

Ei voi kuin olla kiitollinen Jumalan huolenpidosta ja siitä, miten tärkeää on esirukous. Kun Jumalan kehotus rukoilla tuli, en ollut mitenkään erityisen ”pyhässä tilassa”, rukouksessa tai raamatunluvussa. Olin nukkumassa ja siitä huolimatta Jumala sai huomioni. Hän sai sen aikaan minussa ja kaikki, mitä siitä eteenpäin tapahtui, oli Hänen ansiotaan.

Jumala ei ole luvannut meille helppoa elämää, mutta hän on luvannut viedä meidät kaikesta läpi ja auttaa meitä joka päivä. Me taas saamme oppia tuntemaan Hänet ja opimme luottamaan Häneen, kun Hän pyytää meitä tekemään jotain.

”Monet vaivat kohtaavat vanhurskasta, mutta kaikista niistä Herra hänet vapauttaa.” Ps. 34:19

Miisu Piipari

keyboard_arrow_up