fbpx

Miten Pyhä Henki toimii arjessa

Muutama vuosi sitten kävimme ystäviemme luona Espanjassa. Minä, mieheni ja silloin teini-ikäiset tyttäremme vietimme viikon Carmonassa. Lähtöä edeltävänä yönä näin erikoisen unen.

 

Yhtäkkiä olin aivan yksin tiellä, yhtään ihmistä ei näkynyt, ei edes omaa perhettäni.

Unessa menimme lentokentälle taksilla, jota ajoi tuttu sukulaismies. Seuraava unikuva oli Espanjasta, jossa minä olin mieheni kanssa jalkaisin matkalla Malagan kentältä Carmonaan. Yhtäkkiä olin aivan yksin tiellä, yhtään ihmistä ei näkynyt, ei edes omaa perhettäni. Kävelin tiellä ja vastaan tuli lehmä. Se oli onneksi ystävällinen ja rauhallinen eikä minun tarvinnut pelätä. Kun lehmä oli mennyt, tuli täysin pimeää. Vaivoin pystyin kävelemään tietä eteenpäin, sillä pimeys oli hyvin syvää. Ihmettelin mihin mieheni oli kadonnut, vastahan hän oli kävellyt kanssani.

Sitten unessa tulin taloon, jonka pihassa oli paljon vettä. Talossa asuva pariskunta pyysi minua kotiinsa yöksi, mutta olin huolissani siitä, miten mieheni löytäisi minut aamulla. Menin kuitenkin taloon ja suureksi hämmästyksekseni seuraavana aamuna mieheni tuli samaan taloon.

Todellisuudessa matkalle lähtöaamuna tilasimme taksin viemään meidät lentokentälle. Taksinkuljettaja oli aivan sukulaismiehen näköinen ja ymmärsin, että uneni oli etukäteen kertonut matkastamme. Mutta mitä lehmä, vesi, pimeys ja mieheni katoaminen tarkoittaisivat.

Matkaa Malagasta Carmonaan on 180 km ja olimme vuokranneet auton sitä varten. Olin iloinen ettemme joutuneet kävelemään sitä matkaa niin kuin unessa. Espanjalaista viiniä mainostetaan teiden varsille sijoitetuilla, mustilla härkäsilueteilla. Kun näin ensimmäisen tällaisen härän kuvan, ymmärsin, että tämä on uneni lehmä. Samalla vahvistui ajatus siitä, että uni oli annettu etukäteen tiedoksi siitä mitä on edessä.

Olimme ensimmäistä kertaa menossa vierailemaan espanjalaisten ystäviemme luo, enkä tiennyt millainen heidän kotinsa on. Kun saavuimme heidän pihaan, näin siellä ison uima-altaan. Tässä on siis se vesi, mutta mitä tarkoittavat pimeys ja mieheni katoaminen. Aloin rukoilla, että Herra auttaisi meidät unessa näytetyn pimeyden läpi.

Lomaviikon puolivälissä eräänä iltana vierasisäntämme tuli kertomaan minulle, että miehelläni ei ollut kaikki hyvin, ja pyysi minua katsomaan häntä. Miehet olivat olleet puutarhassa ja yhtäkkiä mieheni oli kysynyt missä hän on ja oliko hän lomalla yksin.

 

Unen rohkaisemana uskoin, että sairaskohtaus menee pian ohi ja sain sanoa tyttärillemme, että isällä ei ole mitään hätää.

Tyttäremme huolestuivat kovasti nähdessään isänsä niin muistamattomana ja sekaisin. Vein mieheni sairaalaan, jonne hän jäi tutkittavaksi. Majapaikkaan palatessani ymmärsin; hän palaa terveenä kotiin huomenna. Unessa hän oli ollut pois vain seuraavaan päivään ja palannut, niin kuin ei olisi koskaan ollutkaan pois. Unen rohkaisemana uskoin, että sairaskohtaus menee pian ohi ja sain sanoa tyttärillemme, että isällä ei ole mitään hätää.

Niin kävikin. Mieheni oli sairaalassa vuorokauden, korkea verenpainepiikki oli ohi ja saimme jatkaa lomaamme suunnitelmien mukaan. Ilman etukäteen nähtyä tarkkaa unta, olisimme olleet hyvin hädissämme mieheni tilanteesta. Pyhä Henki ohjasi rukoilemaan; auta meitä läpi sen pimeyden, joka on tulossa.

– Jaana

keyboard_arrow_up