fbpx

Jumala oli paras opinto-ohjaaja

Voimme pyytää Jumalalta viisautta niin isoihin kuin pieniin päätöksiin elämässämme. Sanassa luvataan Jaakobin kirjeessä 1:5 näin:

“Mutta jos joltakin teistä puuttuu viisautta, anokoon sitä Jumalalta, joka antaa kaikille alttiisti ja soimaamatta, niin se hänelle annetaan.”

Joskus saatamme ajatella häiritsevämme Jumalaa kysymyksillämme, mutta todellisuudessa Jumala rakastaa olla yhteydessä meihin ja on todella kiinnostunut meistä ja valinnoistamme. Annan esimerkin viimeaikaisesta isosta päätöksestä, joka johdatti minut risteykseen. Opiskelen parhaillaan viimeistä vuotta ammattikorkeakoulussa sosiaali- ja kirkon alan linjalla, ja minulla on opintojen alusta asti ollut ajatuksissa mennä vaihtoon ulkomaille Espanjaan tai muualle Etelä-Eurooppaan viimeisessä harjoittelussa.

Kysyin asiaa Jumalalta viime vuoden syksynä, ja hämmästyksekseni vastaus oli selkeä ei Pyhältä Hengeltä. Tiesin kuitenkin, että vaikka olisin päättänyt lähteä ulkomaille, olisi Jumala yhtä lailla ollut siellä mukanani ja johdattanut, mutta se ei olisi ollut Hänen paras suunnitelmansa minulle. Pari kertaa pyytäessäni vahvistusta Jumalalta, päätin nöyrtyä ja haudata haaveeni matkasta surumielisenä. Olin valmis kuolemaan tahdolleni, sillä en halua tehdä päätöksiä ilman Jumalan rauhaa ja janosin nähdä, mitä ihanaa Jumala oli suunnitellut minulle.

Kysyin asiaa Jumalalta viime vuoden syksynä, ja hämmästyksekseni vastaus oli selkeä ei Pyhältä Hengeltä.

Kuukausien kuluttua opotunnilla käydessämme keskustelua viimeisestä harjoittelusta mieleeni juolahti koulukaverini aikaisempi harjoittelupaikka Suomessa, josta hän oli kovin tykännyt. Soitin hänelle saman tien tunnin jälkeen ja koin innostuksen lisääntyvän keskustelun aikana. Kysyin Jumalan mielipidettä ja sisimpääni tulvahti syvä rauha ja Jumala näytti minulle saman tien kuvan. Tiesin, että tämä se oli, johon Jumala halusi minut kutsua. Innostus ja ilo olivat vahvoja Pyhän Hengen tunnusmerkkejä oikeasta päätöksestä. Mielenkiinnolla odotan, mitä tämä harjoittelujakso tuo tullessaan ensi syksynä. Uskon Jumalan vahvistavan ja varustavan minua kutsussani ja suhteessa Häneen.

Sain myös ilmestyksen Herralta opintojeni aikataulun suunnitteluun. Minun ei tarvitse seurata tunnollisesti koulun alkuperäistä opintosuunnitelmaa, vaan voin kysyä Herralta tarkemmin, mitä kursseja Hän neuvoisi, että valitsen kuhunkin lukukauteen. Olen kaksi vuotta hiki hatussa suorittanut ison määrän kursseja ja joutunut ottamaan enemmän palautumisaikaa kesäisin. Tänä keväänä päätin ottaa Jumalan kehotuksesta vähemmän kursseja ja pitkittää opintoja parilla kuukaudella, jotta jaksan tehdä opparin ja muut kurssit hyvässä ja sopivassa tahdissa.

Kuinka kiitollinen olenkaan Jumalalle, että saan oppia Häneltä viisautta ja levollista rytmiä. Voimme todella kutsua Jumalan myös opiskelu- ja työelämäämme ja kysyä Häneltä, jos on jotakin, mitä Hän haluaa muuttaa, jotta kenties voisimme paremmin tai saisimme tehokkaammin tehtyä asioita Pyhän Hengen johdatuksessa. Onhan Kristus viisauden lähteemme, niin kuin Kolossalaiskirjeessä 2:2-3 sanotaan:

“..että heidän sydämensä, yhteenliittyneinä rakkaudessa, saisivat kehoitusta omistamaan täyden ymmärtämyksen koko rikkauden ja pääsisivät tuntemaan Jumalan salaisuuden, Kristuksen, jossa kaikki viisauden ja tiedon aarteet ovat kätkettyinä.”

Jumalan tahtoon suostuminen ei ole aina helppoa ja haastavissa tilanteissa Jumala haluaa meidän luottavan Häneen. Uskalletaan rohkeasti kysyä Jumalalta kysymyksiä ja tienviittoja sekä pyytää tarvittaessa vahvistusta. Hän on luvannut antaa toivon ja tulevaisuuden ja rukoillessamme Hän on luvannut johdattaa meitä. Anna Pyhän Hengen tutkia sisimpääsi ja puhua Jeesuksen antamia elämän sanoja eri valintojen kohdalla, jotta Jumalan paras voisi toteutua elämässäsi. Voit yllättyä, miten ihania lahjoja Isä on sinulle varannut, kun uskallat ottaa uskon askeleen Häntä kohti ja odottaa Hänen aikataulutustansa.

“Jokainen hyvä anti ja jokainen täydellinen lahja tulee ylhäältä, taivaan tähtien Isältä, jonka luona ei mikään muutu, ei valo vaihdu varjoksi.”

Jaakob. 1:17

“Me tiedämme, että kaikki koituu niiden parhaaksi, jotka rakastavat Jumalaa ja jotka hän on suunnitelmansa mukaisesti kutsunut omikseen.”

Room. 8:28

Ole siunattu!

Suvi

keyboard_arrow_up