fbpx

Arjen keskellä: kohtaamisia Jeesuksen kanssa

Oletko huomannut, kuinka monet voitot saavutetaan ennen taisteluita, erityisesti kun kulkee rukoillen?

Itselläni oli muutama viikko sitten taistelu, joka liittyi Jeesuksesta kertomiseen. Toisinaan jännittää todistaa Jeesuksesta. Aamulla kotona kävin kamppailua mielessäni, laittaisinko päälleni t-paidan, jossa lukee selässä isolla ”Minun elämäni kuuluu Jeesukselle”. Mietin kuulemiani viestejä, joiden mukaan tällaisen paidan käyttäminen ei olisi OK. Nopeasti valitsin olla ajattelematta niitä viestejä ja katsoa vain Jeesukseen. Silloin tilanne muuttui yksinkertaisemmaksi.

Treenatessani kuntosalilla kuulin takanani miehen kertovan ystävälleen sairaudestaan ja sen aiheuttamista rajoitteista. Yllätyin, miten kynnys todistaa Jeesuksesta tuntui nyt paljon helpommalta ylittää, kun olin jo kotona käynyt taistelun t- paitaan liittyen. Nyt olikin tavallista helpompi aloittaa kertomaan Jeesuksesta. Oletteko huomanneet, miten Paavalinkin elämässä voittoja seurasivat uudet haasteet ja miten Jeesus niissä hyödynsi asioita, jotka Paavali jo oli oppinut?

Kerroin bodarille siitä, miten Jeesus oli minut parantanut ja että olin kristitty, ja hän halusi rukousta. Hän kertoi, että ei omien sanojensa mukaan oikein osaa näitä juttuja. Rohkaisin häntä vakuuttaen, että se ei haittaa ja rukoilin hänen puolestaan. Nyt odotan tapaavani hänet uudestaan, jotta saisin kuulla, parantuiko hän.

Kerroin hänelle Jeesuksesta parantajana, todistin siitä, mitä itse olin nähnyt ja kokenut.

Samana iltana hississä tapasin toisen miehen. Kerroin hänelle lyhyellä hissimatkalla, että Jeesus rakastaa häntä. Samalla kun puhuin hänelle, sain tiedon sanan miehen kipeästä polvesta. Samassa hissi olikin jo perillä ja ovet aukenivat. Tuntui siltä, että nyt ei ollut sopiva aika kysyä miehen polvesta.

Mennessäni ulos hissistä näin, että miehellä oli vaikeuksia kantamuksiensa kanssa. Tarjosin hänelle apuani ja mies antoi kiitollisena maton minun kannettavakseni. Kävellessämme pihalla oli hyvää aikaa jutella, joten kysyin miehen polvesta. Mies myönsi sen olevan kipeä. Kerroin hänelle Jeesuksesta parantajana, todistin siitä, mitä itse olin nähnyt ja kokenut. Hän halusi rukousta, joten rukoilimme ja muistaakseni Jeesus paransi polven. Mutta vielä suurempi lahja miehelle oli se, että Jeesus kohtasi häntä. Mies nimittäin sanoi: ”Minulla ei ole ketään.” Hän kertoi omasta tilanteestaan ja siitä, miten oli tyhjentämässä viimeisiä tavaroita äitinsä kuolinpesästä. Rukoilimme lisää ja mies liikuttui, kun sai kokea Jeesuksen rukouksessa.

Halasimme ja rohkaisin häntä Jeesuksella. Lähtiessään mies näytti paljon iloisemmalta. Jäin ihaillen miettimään, miten hyvä Jeesus on. Tällaisia kohtaamisia Hän järjestää ihmisten arkeen! Kuten esimerkiksi tämä äitinsä menettänyt mies. Hän ei etsinyt Jeesusta, mutta arjen keskellä Jeesus näki miehen ja halusi auttaa.

  ”Jumalan on kunnia korkeuksissa, maan päällä rauha ihmisillä, joita hän rakastaa.” Luuk. 2:14

Jeesus rakastaa sinua.

Markus,
Power Prayer johtoryhmä

keyboard_arrow_up